Bútor gyártási folyamat

Engedjék meg, hogy bemutassam a Tőlünk rendelt egyedi bútorok gyártási folyamatát néhány lépésben:

1. Általában első lépésben az árajánlatkéréssel kezdődik.

Ekkor az Ügyfél elképzeléseiről kérni szoktunk egy kézzel rajzolt vázlatot ( természetesen mi is tudunk készíteni vázlatot), valamint ha lehetséges a bútor helyének a befoglaló méreteit, és esetleg néhány fotót a bútor kívánt helyéről. Továbbá tudnunk kell, hogy milyen anyagból is szeretné a kívánt bútort és az egyedi igényeket is.

2. Elkészítjük a bútor árajánlatát az első lépésben leírtak alapján.

Ha valami nem praktikus, esetleg rontja a bútor összképét, azt a változtatást a tapasztalataim alapján már az árajánlatban feltüntetem.

3. Helyszíni felmérés alatt, felmérünk és átbeszélünk mindent részletesen.

Kiválasztjuk a kívánt anyagokat, színeket, vasalatokat.

4. Majd megkezdődhet az előbb leírtak alapján a bútortervezés, látványterv készítése. 

A tervezés díja már benne foglaltatik az előre kidolgozott árajánlatban, így ezért megrendelést követően már nem kell külön fizetni.

5. Az elkészült látványtervet az Ügyféllel közösen átnézzük és az esetleges észrevételeinket módosítjuk majd, hogy kialakulhasson a kívánt végleges terv.

A falnézetekkel egy időben 3D-s fotó realisztikus látványtervek is készülnek.

Mindenképpen fontos dolognak tartom a látványtervek készítését, így az Ügyfél láthatja, hogy mit is kap a megrendelt munkáért, valamint elkerülhetők az esetleges félreértések a későbbiek során. Így a munka befejeztével mindkét fél elégedett lesz.

6. Megkezdődik a gyártás előkészítés, elkészülnek a látványtervek alapján a pontos szekrényrajzok, műhelyrajzok.

Majd ezek alapján megkezdődik a szükséges alapanyagok, vasalatok beszerzése és következhet a tényleges gyártás. A gyártási és munkaidő sok szemponttól függ, de leginkább a munka bonyolultságától és annak anyagminőségétől.

Az elkészült bútorok nagy részét kiszállítás előtt, a műhelyben is összeállítjuk még, így nagymértékben elkerülhetők a helyszínen keletkező esetleges problémák. A műhelyben előre összeállított bútorokat, az Ügyfélnek igény szerint lehetősége van előre megtekinteni. Természetesen akár a teljes gyártási folyamatba is van lehetősége betekinteni.

7. Az elkészült bútor  az Ügyféllel előre egyeztetett időpontban kiszállításra kerül. 

Majd szakképzett csapatom segítségével megkezdődhet a helyszíni beszerelés. Ez a folyamat a munka méretétől és bonyolultságától függően akár néhány órától kezdődően akár több napig is eltarthat. A beszereléseink folyamán, nagy odafigyelést fordítunk a körülöttünk lévő falak, burkolatok, berendezések, tárgyak épségére.

8. A beszerelés végeztével, az elkészült bútorokat átadjuk az Ügyfélnek,

bemutatjuk neki a bútor megfelelő használatát és karbantartását.

9. Továbbiakban….

Nagy örömmel vesszük elégedett Ügyfeleink új megrendeléseit a jövőben. Hisz a legnagyobb dicséret, amit egy Asztalos kaphat „Egy boldog és elégedett Ügyfél”

Üdvözlettel: Szekfű Gergely Asztalos

gergo-alairas